Teiskon Lions Club ja kuljetusliike H&J Särkisen Hannu Särkinen ovat tehneet ison 18.870 €:n lahjoituksen Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n uuteen ”Ihanan tavallinen päivä” -kampanjaan.

Hannu Särkinen haastoi jo toisen kerran Teiskon yrittäjiä mukaan vesijuoksutempaukseensa Paarlahdessa.

Hannu vesijuoksi tänä vuonna kolme kilometriä, vaikka keli oli paha, vesi kylmää ja tuuli nosti kovan aallokon. Sitkeä juoksija ei antanut periksi, vaikka huoltolautaltakin huudettiin että pitää tulla pois vedestä, kertoo Teiskon Lionsien puheenjohtaja Markku Salmesvuori. Kylmä meinasi tulla, mutta oikeat varusteet ja kova tahto pitivät miehen liikkeessä. ”Olin kyllä jo aika finaalissa”, Särkinen kertoo näin muutaman kuukauden päästä tapahtuneesta hymyssä suin. ”Hyvät varusteet auttoivat ja olihan minulla Teiskon VPK huoltojoukkona”, Särkinen naureskelee.

”Ihanan tavalliset” päivät voivat olla sairaalassa hoitojen keskellä vaikeita järjestää. Särkisen ja Teiskon Lionsien isolla potilla saadaan hankittua paljon varustusta uuteen TAYSin lasten ja nuorten keskukseen. Seiniin ei rahaa laiteta, mutta hoitovälineiden hankintaa ja uusia leluja ja lapsille mieluisaa kalustusta voidaan kampanjarahalla edesauttaa. Myös pienten potilaiden vierellä valvovien vanhempien tukeen ja yöpymismahdollisuuksiin satsataan. Omien rakkaitten läsnäolo on erityisen tärkeää sairaalassa kun on kipeä ja väsyttää.

Hannun kampanja on hieno esimerkki siitä, miten sopivalla ja hauskallakin idealla voidaan saada paljon hyvää aikaan ihan tässä lähellä, Pirkanmaan pienten potilaiden hyödyksi.

-Tietysti se vaatii sitkeää luonnetta ja sananmukaisesti itsensä likoon panemista, kun kylmässä vedessä juoksee. Pienet potilaat kuitenkin kiittävät lämpimästi ja se on se mikä saa tämmöistä hullua tekemään, myhäilee Särkinen.

Lions Clubs International Foundation palkitsi Hannun hänen ansioistaan hyväntekeväisyyden parissa Melvin Jones -kunniajäsenyydellä.