Kun lapsi sairastuu, joutuu koko perhe usein koville. On paljon tunteita ja kysymyksiä, ja silloin perhettä auttaa, kun tapaa muita samassa tilanteessa olevia.

Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi tarjoaa maksutonta harrastus-, virkistys- ja vapaa-ajan toimintaa perheille, joiden lapsi tai nuori on hoitosuhteessa Taysiin (osastojaksoja tai poliklinikkakäyntejä harvakseltaankin).

Osallistua voi monella eri kokoonpanolla: koko perheenä, vain sisarukset, lapsi ja vanhempi tai lapset vaikkapa isovanhemman kanssa.

Toiminnan tavoitteena on tukea Taysissa hoitosuhteessa olevien lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia tarjoamalla heille heidän toiveidensa mukaista, osallistujien erityistarpeet huomioivaa kivaa tekemistä, jotta sairaala-arki ei olisi niin kuormittavaa. Toiminta ehkäisee syrjäytymistä ja vahvistaa osallisuuden tunnetta. Se myös lisää toiminnallisia menetelmiä lasten erikoissairaanhoitoon.

Lisäksi tavoitteena on tarjota vertaistukea ja merkityksellistä yhdessäoloa paljon lapsensa kanssa sairaalassa oleville vanhemmille.

Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi -toiminta lisää hyvinvointia ja parantaa vanhempien mahdollisuuksia tukea lastaan sairaalahoitojen aikana. Toimintaa rahoittaa Stea.

Huhtikuun ohjelman löydät täältä.

Sähköpostilistalle voit ilmoittautua täältä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot:
sanna.maja@tampereenlastenklinikantuki.fi
p. 050 573 0891

Facebook:
Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi

Lapsia leikkimässä sairaalahuvipuistossa

Sairaalahuvipuisto

Maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto löytyy Taysin pääaulan yhteydessä, Elämänaukio 2, 33520 Tampere. Huvipuisto on suunniteltu yhdessä Särkänniemen kanssa ja sitä operoi Tampereen Lastenklinikan Tuki ry.

Alue on suunnattu 3–10-vuotiaille lapsipotilaille, heidän läheisilleen sekä lapsille, jotka vierailevat sairaalassa. Infektioherkille lapsille on järjestetty oma vierailuaika.