Teivo käynnisti kolmisen vuotta sitten hyväntekeväisyysprojektin, joka tuli päätökseensä vuodenvaihteessa. Projektin keskiössä oli tamma Stonecapes Violet, joka hankittiin 800 osakkaan kimpalle leasing-sopimuksella kasvattaja Saku Mikkolalta sen käännyttyä 2-vuotiaaksi. Sopimuksen päätyttyä tamma palasi takaisin kasvattajalleen.

Kimpan sääntöihin oli kirjattu, että puolet hevosen juoksemista voittorahoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyskohteeksi valikoitui Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry. Kimpan sääntöihin oli lisäksi kirjattu, että toinen puoli hevosen voittamista rahoista tilitetään takaisin osakkaille, mikäli palautettava summa on vähintään 40€ per osakas. Tässä tapauksessa palautettava summa kuitenkin jäi pienemmäksi, joten jokainen kimppalainen sai valita lahjoittaako oman osuutensa Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:n pottiin vai Teivon Ravinuorille.

Näin ollen Stonecapes Violetin hyväntekeväisyyteen juoksema potti kasvoi yli 20 000 euroon. Summa jakautui siten, että Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:n lahjoitussummaksi tuli lopulta 16 043,24 euroa ja Teivon Ravinuorille lahjoitetaan 4 446,21 euroa.

Kokonaisuudessaan Stonecapes Violetin voittosumma kasvoi lähes 24 000 euroon, mutta siitä on vähennetty valmentaja Antti Veteläiselle ja kasvattaja Saku Mikkolalle sopimuksen mukaan maksetut prosenttiosuudet.

”Olemme olleet todella iloisia ja kiitollisia, kun saimme mahdollisuuden olla hyväntekeväisyyskohteena mukana Violetin kimpassa. Sen mukana sairaille lapsille ja heidän perheilleen tuli hieno mahdollisuus kurkistaa hevos- ja ravimaailmaan. Monelle perheelle kokemus oli aivan uusi. Koko Tays Lasten ja nuorten sairaala on seurannut Violetin vaiheita ja pitänyt sitä ’meidän heppana’ ja moni on käynyt Violetia tervehtimässäkin”, Tuki Ry:n toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi iloitsee radan tiedotteessa.

”Violetin palkintosumma oli meille merkittävä lahjoitus, ja se on ajateltu kohdistaa pitkäaikaissairaiden lasten hevosavusteiseen toimintaan, josta meillä on jo kokemustakin. Hevostoiminta on saanut aina erityisen hyvän palautteen myös potilailta ja heidän läheisiltään, ja nyt voimme sitä tällä lahjoituksella toteuttaa.”

Lahjoitukset luovutettiin lauantaina 20.1. Teivon Gaalaravien yhteydessä. ”Violetin palkintosumma oli meille merkittävä lahjoitus” kommentoi Susanna Lohiniemi Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n Toiminnanjohtaja. Kuva Maisa Hyttinen

Charité Violet Teivo -nimeä kantaneen kimpan vetäjänä toiminut Viena Kauppiiloitsee projektin olleen onnistunut.

”Tosi hyvä fiilis. Aina kun varsa hankitaan, kuten me hevosihmiset hyvin tiedämme, ei ole aina sanottua, että niillä pääsee edes kilpailemaan. Löysimme hevosen, jolla pääsimme kilpailemaan ja pääsimme hienoihin lähtöihin. Saimme myös muutamia tosi hienoja onnistumisia”, Kauppi hehkuttaa Hevosurheilulle.

”Oli kiva, että saimme myös Ravinuorille pienen potin, että saavat mahdollisesti hankittua uuden ponin, jolla uudet harrastajat pääsevät ajamaan kilpaa.”

800 osakkaan kimppaan lukeutui kokonaan uusia hevosenomistaja mutta myös kokeneempia konkareita.

”Moni innostui mukaan hyväntekeväisyyden kautta. Moni oli myös ollut Raviliiga-kimpoissa mukana, ja kun tämä tehtiin ikään kuin sen jatkeeksi, moni jatkoi mukana. Hyvin värikäs porukka monenlaisella taustalla olevia hevosenomistajia”, Kauppi kuvailee.

Tonni kohta täynnä

Molempien osapuolien hyvät kokemukset Stonecapes Violetin ympärille rakennetusta hyväntekeväisyyskimpasta poikivat myös jatkoa. Tällä kertaa kimppa kantaa nimeä Teivon Tonni, jonka hevoseksi hankittiin kovasukuinen Midas Match. Joni-Petteri Irrin valmentama 2-vuotias ori on kiinnostava paitsi runsaslukuisen omistajansa myös sukunsa puolesta. Midas Matchin sisko Mascate Match on nimittäin yksi lahjakkaimmista kotimaassa syntyneistä tammoista. 4-vuotiskauden jälkeen kilparadat hyvästellyt Mascate Match voitti 32 startistaan peräti 28 ja tienasi yli 700 000 euroa.

Teivon Tonni on nimetty omistajien lukumäärän mukaan, sillä kimppaan mahtuu 1 000 osakasta. Kauppi kertoo uuden kimpan herättäneen runsaasti kiinnostusta. Kaupan on enää noin 40-50 osuutta.

”Aika lailla kolmessa viikossa meni 800 osuutta kaupaksi. Loput 200 on mennyt vähän hitaammin, mutta ei osuuksia ole enää kauan kaupan.”

Kimpan säännöt ovat muuten pitkälti samat, kuten on hyväntekeväisyyskohdekin, mutta erona Teivon edelliseen kimppaan on se, että nyt osakkailla on mahdollisuus jäädä Midas Matchin omistajaksi myös kolmivuotisen kimppaprojektin jälkeen.

”Midas Matchille kuuluu oikein hyvää. Se vaikuttaa olevan oikein fiksu varsa, että sen kanssa on mukava olla tällaisessa projektissa. Sillä on tosi hienot liikkeet – ainakin omaa silmää ne miellyttävät. Kaikki on mennyt hyvin, eikä ongelmia ole ollut, vaikka niitä valitettavasti aina välillä tahtoo tulla hevosten kanssa. Lauantaina meillä on ensimmäinen tapaaminen kimpan kanssa. Kimppalaiset pääsevät samalla näkemään Midas Matchin myös radalla”, Kauppi kertoo.

”Ikäluokkakisat on tietysti tavoitteena, kun tuon sukuista ja hintaista hevosta hankkii. Vähän jännittää, kun sisko oli niin älyttömän hyvä. Harvemmin muista tulee ihan yhtä hyviä, mutta tulisi edes puoliksi yhtä hyvä.”

Stonecapes Violet on totuttu näkemään nimeään mukailevan värisissä vermeissä.Kuva: Anu Leppänen

Alkuperäinen juttu 19.1.2024 Hevosurheilu.fi, Joni Eriksson