Tampereen Lastenklinikan Tuki ry on yhdessä Taysin ja Särkänniemen kanssa tuottanut iloa Taysissa osastoilla oleville ja vieraileville lapsille Sairaalahuvipuiston merkeissä jo toukokuusta 2022 asti. Yhdistys järjestää lapsille hauskaa kulttuuritoimintaa, jonka puitteissa Sorin Sirkus ja Tsot Tsot komedia vierailevat kerran viikossa osastoilla ja Sairaalahuvipuistossa kohtaamassa lapsia.


Yhdessä Taysissa toimivan Pirhan-, Tampereen kaupungin- ja Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan varhaiskasvatustiimin kanssa on luotu hauska Joulukalenteri. Tsot Tsot komedian Riitta Birck ja Mona Ratalahti ovat pääosassa tässä hulvattoman hauskassa seikkailussa, jossa Tukka-Kukka Kärpänen (Riitta Birck) ja Poliisimestari Pötkönen (Mona Ratalahti) etsivät kuumeisesti tonttuja ympäri Tays Lasten ja nuorten sairaalaa ja Sairaalahuvipuistoa. Tonttuina häärivät Pirhan varhaiskasvatuksen erityisopettaja Leea Pesola, Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen opettajat Mervi, Salla ja Mari, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan lastenohjaajat Kati, Minttu ja Johanna ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry :n oma työntekijä Kerttu Solala.
Tontut ovat kuulemma liikkeellä, mutta Miksei Tukka-Kukka Kärpänen ja Poliisimestari Pötkönen näe niitä missään?

Joulukalenterin löydät somesta: 

Instagram @tsottsotkomedia @sairaalahuvipuisto @pienetpotilaat

Facebook @tsottsotkomedia @sairaalahuvipuisto @lahjoitalapsille

TikTok @sairaalahuvipuisto

TsotTsot Komedia on pieni teatteriseurue, jonka tavoitteena on tuoda iloista, osallistavaa ja hyväntahtoisella huumorilla höystettyä improvisaatiokomediaa erilaisiin sote-alan toimintaympäristöihin kaiken ikäisille yleisöille. 

TsotTsot Komedian Tukka-Kukka Kärpänen (Riitta Birck) ja Poliisimestari Pötkönen (Mona Ratalahti) ovat vierailleet ja esiintyneet myös Sairaalahuvipuistossa ja Lasten ja nuorten sairaalassa. TsotTsot Komedia luo yleisön kanssa yhteisiä, uniikkeja ja hauskoja hetkiä, joissa yleisö saa vaikuttaa yhteiseen improvisaatiohetkeen. 

Sairaalaympäristöön syntyy hetkeksi toisenlainen maailma, ilon ja hassuttelun kupla, joka piristää pieniä potilaita ja heidän perheitään.