Suru-uutinen tavoitti Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n tiistaiaamuna 20.6.2023. Tukijamme ja kumppanimme Raimo Arvola oli edellisenä iltana menehtynyt kanoottionnettomuudessa Teiskon Kämmenniemessä.

Yhteistyömme Raimon kanssa alkoi jo vuonna 2018, kun hän ehdotti haastekampanjaa, jossa Kooveen suunnistusjoukkueet maksavat tietyn summan tietystä sijasta Jukolan Viestissä, ja haastavat yritykset mukaan samalla summalla. Miesten joukkue voitti, naiset olivat neljänsiä. Tuolloin Raimon sanoja lainaten ”harjoiteltiin hyväntekeväisyystempausta”. ”Harjoitus” tuotti 5000 euroa Tays Lasten ja nuorten sairaalalle.

Seuraavana syksynä valmistelut kaikkien aikojen tempausta varten aloitettiin yhdessä Aamulehden kanssa. Kangasala-Jukolaan koottiin kolme joukkuetta Aamulehden lukijoista, ja yksi joukkue pirkanmaalaisista julkisuuden henkilöistä. Kooveen suunnistajat ryhtyivät valmentamaan näitä neljää joukkuetta kohti Jukolan yötä työtuntejaan laskematta. Niitä taisikin tulla mittava määrä, koska treenattavia oli yhteensä 29. Talvi harjoiteltiin tiiviisti ja jokainen osallistuja hankki itselleen ”sponsoreita”, joiden tuki kanavoitiin jälleen Tays Lasten ja nuorten sairaalalle Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kautta. Kaikki joukkueet tekivät erittäin hyvät, jopa erinomaiset suoritukset! Aamulehti seurasi nimikkojoukkueittensa harjoituksia tiiviisti ja oli tukevasti paikalla Kangasalla h-hetkenä. Suunnistus tuli tutuksi todella monelle Aamulehden lukijalle, ja moni sai myös kipinän jatkaa elämää niska pihkassa. Tämä tempaus tuotti yli 60.000 euroa pienille potilaille.

Moni joukkueiden jäsenistä suunnistaa edelleen, ja useita tuttuja nimiä löytyi vielä tänäkin vuonna Jukolan ja Venlojen viestien tuloslistoilta. Raimolla olikin toinen missio hyväntekeväisyyden ohessa: Suunnistuksen tekeminen tutuksi jokaiselle sopivana lajina.

Eikä todellakaan kahta ilman kolmatta. Tampereen lähistöltä puuttui kunnollinen polkujuoksutapahtuma. Raimo ryhtyi toimimaan, etsi sopivat järjestäjäkumppanit omista laajoista verkostoistaan, innosti heidät mukaan ja voilà: Voimaa metsästä -polkujuoksutapahtuma oli totta. Koronavirus oli lähellä tehdä ylitsepääsemättömän esteen, mutta ulkoilmatapahtumia pystyi kuitenkin erityisjärjestelyin toteuttamaan. Pirkanmaan Polkujuoksijat ja Aamulehti lähtivät järjestäjäkumppaneiksi. Aamulehdessä tehtiin juttuja polkujuoksusta, uudesta trendilajista, ja innostettiin väkeä liikkeelle metsään.

Osallistujia vuoden 2021 Voimaa metsästä -tapahtumassa oli heti yli 700. Pirkanmaan Polkujuoksijat tekivät paljon talkootunteja, kun reitit suunniteltiin ja merkittiin ja koko tapahtuman järjestelyt tehtiin vapaaehtoisvoimin. Tuotto päätettiin lahjoittaa Taysin lasten ja nuorten psykiatriseen yksikköön, erityisesti virkistävään ja liikuntaa mahdollistavaan toimintaan. Toinen Voimaa Metsästä -tapahtuma toteutettiin vuonna 2022 samalla konseptilla, hyvällä menestyksellä ja kaikki mukana olleet järjestäjätahot ovat myös ilmaisseet tahtonsa jatkaa syksyn 2023 tapahtuman järjestelyjä. Kaikkiaan nämä Raimon kanssa järjestetyt tapahtumat ovat tuottaneet Tays Lasten ja nuorten sairaalalle lähes 100.000 euroa ja lisäksi tukeneet monia ihmisiä aloittamaan luonnossa liikkumisen. 

Raimolla oli suurenmoinen kyky innostaa ihmiset mukaan hyvälle asialle. Jäämme syvästi kaipaamaan hienoa ihmistä, ystävää ja kumppania, joka itseään säästämättä antoi osaamisensa ja tarmonsa pienten potilaiden hyväksi. Kepeät mullat, Raimo.

Susanna Lohiniemi, toiminnanjohtaja
Tampereen Lastenklinikan Tuki ry