Roosa perheineen pääsi tutustumaan Teivon ravikouluun Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi -toiminnassa. Rapsuttelua sai osakseen Lastensairaalan oma kimppahevonen Stonecapes Violet, joka näytti ymmärtävän ihan tarkkaan Roosan ja hänen siskonsa Violan jutut. Oli siinä tytöillä yhteistä kiherrystä… Violet hamusi Roosan takkia, puhisteli ja Roosa halasi, taputteli ja antoi porkkanaa. Yhteisymmärrys oli saumatonta ja lämpö käsinkosketeltavaa. Näytti siltä että salaisuuksiakin siinä tuli vaihdettua.
Ravikoulutoiminnassa lapset pääsivät myös paijaamaan ja harjaamaan Sonja-ponia ja tietysti valjastamiseen ja kärryajelulle mukaan!
Tallikäynnillä tapasimme myös Violetin valmentajan Antti Veteläisen, joka kertoi vaiheistaan ravivalmentajaksi. ”Tekemällä oppii”, hän sanoi ja oppia tulee kuulemma myös tehdyistä virheistä. Elämä on Antilla mukavaa, kun saa tehdä työkseen sitä mistä tykkää. Paikalla oli myös Antin puoliso ja Violetin hoitaja Kaisa Mikkola.
Ravikimpan vetäjä ja ravikoulun puuhanainen Viena Kauppi piti huolta niin lapsista kuin hevosistakin: Hän opasti valjastuksessa, kertoi Violetin päiväohjelmasta ja miten harjoittelu on tähän saakka mennyt ja ajoi kärryillä Roosan ja Violan kanssa. Kaikesta huomaa, että hevosilla on jonkin salainen yhteys lapsiin ja lapsilla hevosiin. Violet tekeekin tärkeää työtä Lastensairaalalle ihan vain olemassaolollaan, vaikkei vielä vähään aikaan starttaakaan. Lapsihan se Violetkin vielä on.