JOULUILOA IKKUNOIDEN TAKANA SAIRAALAN LAPSILLE

Keskiviikkona 16.12.2020 nostettiin Joulupukki ilmaan Taysin uuden Lasten ja nuorten sairaalan ikkunoiden taakse. Ilmojen halki liitelevä Taikapukki saa seurakseen nuoret sirkustähdet, kun Tampereen Lastenklinikan Tuki ry, Lastenklinikoiden Kummit, Jalo & Jalo Oy, Taikakartanon Taikapukki sekä Sorin Sirkus yhdistivät voimansa ja toivat jouluiloa sairaalaan.

Kyseessä oli jouluinen ulkoilmatapahtuma, jonka alkusysäys tuli Jalo & Jalo Oy:n tarjouksesta nostaa Joulupukki ilmaan. Yritys tarjosi tapahtuman käyttöön nostolava-auton, jonka korissa pukki tervehti sairaalan lapsia ikkunan takaa. Tässä asiassa välittäjänä toimi Lastenklinikoiden Kummit.

Koska kaikki sisällä tapahtuvat joulunajan puuhat on jouduttu perumaan, Taysin varhaiskasvatus päätti pyytää apuun lisävoimia tuottamaan jouluiloa ulkotiloihin – ja sitä apua antoi Taysin ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n pitkäaikainen yhteistyökumppani Sorin Sirkus. Urheana ilmalentäjänä hääri puolestaan Taikakartanon Taikapukki – nyt siis Lentopukki Pasi Hyvärinen – tämän ja yhteistyön sirkuksen kanssa mahdollisti lahjoitusvaroista Tampereen Lastenklinikan Tuki ry.

Samalla kun pukki leijui ilmassa, lasitaideteos Suojan ympärillä taiteilivat Sorin Sirkuksen nuoret tähdet Taina Kopran tätä varten suunnitteleman ohjelman mukaan. Tulishow oli huikea!

Joulupukki ja sirkustaiteilijat esiintyivät ensin uuden Lasten ja nuorten sairaalan puolella ja siirtyivät nostokorista alas päästyään Taysin pääsisäänkäynnin puolelle Sydänsairaalan eteen, Liekkipatsaan läheisyyteen ja maan tasalle jatkamaan esityksiä.

Pääsisäänkäynnin puolella jouluilosta pääsivät osalliseksi Lasten ja nuorten sairaalan pihan puolella oleilevat potilaat ja extrabonuksena kaikki ohikulkijat, Sydänsairaalaan asiakkaat ja muut mahdolliset ikkunoista kurkkijat.

Sairaalan lapset askartelivat Joulupukkia varten ikkunakoristeita tervehdykseksi. Pukki ei näillä näkymin pääse sairaalaan jouluaattona, vaan tontut hoitavat lahjat osastoille.