Sydämen asialla -keräys lahjoittaa 42 000 euroa autoimmuunisairauksien tutkimustyöhön ja Taysin osastohoitoon.
Kerätyistä varoista 22 000 euroa lahjoitetaan autoimmuunisairauksien tutkimustyöhön. Lahjoituskohteena ovat immuunivälitteisten sairauksien tutkimusprojektit, jotka tutkivat immunologian, virusten ja mikrobien sekä ravinto- ja ympäristötekijöiden merkitystä sairauksien puhkeamisessa. Lahjoitus suunnataan infektioita, ravintotekijöitä ja immuunivastehäiriöitä tutkiville, merkittävää työtä tekeville tutkijaryhmille. Saajina ovat Tampereen yliopiston virologian professori Heikki Hyödyn johtama tyypin 1 diabetestutkimus, THL:n tutkimusprofessori Suvi Virtasen ravitsemustutkimus sekä akatemiatutkija Ilkka Junttilan immuunivasteen tutkimus.
Lisäksi Sydämen asialla -tapahtuma haluaa lahjoittaa Taysin Lastenosasto 1:n tehovalvontayksikölle 20 000 euron arvoisen uudenaikaisen valvontamonitorilaitteen. Osastolla on ahtaat tilat, ja vuonna 2019 valmistuvan Taysin uuden lasten ja nuorten sairaalan on tarkoitus parantaa lasten teho- ja tarkkailuosaston tilojen toimivuutta ja hoitoympäristöä merkittävästi.
Sydämen asialla -keräys on lasten ja nuorten asialla. Mukana keräystä mahdollistamassa on ollut lukuisia yksityisiä henkilöitä, kaikenikäisiä, niin lapsia, nuoria kuin aikuisia, taiteilijoita, laulajia ja muusikoita, yrittäjiä sekä yrityksiä kuten Eventtec, GoGo Liikuntakeskus, Grafiikanpaja Himmelblau, Villivisio ja
7. Taivas -hyvinvointikeskus. Tapahtuman toteuttajia ovat Kati Tähtinen ja Ville Hautakangas. Sydämen asialla -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran.
Sydämen asialla -tapahtuma toimii yhdessä Tampereen Lastenklinikan tuki ry:n kanssa, ja kumppanukset rohkaisevatkin eri tahoja osallistumaan lahjoituksin lastenosastojen nykyaikaisten monitorilaitteiden hankintaan. Monitorilaitteisiin voi tehdä lahjoituksen Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n keräyksen kautta osoitteessa www.lahjoitalapsille.fi tai pankkitilille FI75 1723 3000 0108 41. Viestiin merkintä ”Sydämen asialla”.
Kuvassa Kati Tähtinen, Ville ja Justus Hautakangas sekä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n puheenjohtaja Matti Salo.