Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:llä on paljon tukijoita. Kaikki heistä eivät suinkaan aina lahjoita rahaa, vaan tukevat jollain tärkeällä tavalla muuten. Satakunnan Lennosto ja Pirkkalan varuskunta järjestävät joka kesä oman lentonäytöksen ja hienon kalustoesittelyn pienille potilaille perheineen. Perinne on jatkunut jo monia vuosia, ja se on joka kesä herättänyt suurta innostusta potilasperheiden keskuudessa. Tapahtumaan on osallistunut yli sata henkeä vuosittain. Lennosto on aina ollut valmis ottamaan vastaan kaikki halukkaat potilaat taustajoukkoineen, ja tarjonnut vielä makkarat ja mehutkin. Henkilöstö komentajaa myöten on jäänyt työpäivän jälkeen esittelemään lentokoneita ja muuta kalustoa ja grillaamaan makkarat pienille potilaille. Yhteistyö on koettu molemmin puolin erittäin merkitykselliseksi, ja monelle Lennoston henkilökuntaan kuuluvalle lasten terveys ja sairaalassa saatu hyvä hoito ovatkin tärkeitä, omakohtaisesti koettuja asioita.

Satakunnan Lennoston komentaja ja Pirkkalan varuskunnan päällikkö Mika Kulkas siirtyi 1.3 Tikkakoskelle Ilmavoimien esikuntaan ja komentajaksi tuli Markus Leivo. Vaihdosta juhlistettiin Tampereen Raatihuoneella samana päivänä, kun Puolustusvoimien ylipäällikkökin vaihtui. Komentaja Leivo tulee jatkamaan hyvää yhteistyötä yhdistyksemme kanssa, ja seuraavasta pienten potilaiden lentonäytöksestä on hänen kanssaan jo sovittu.

Tays Lasten ja nuorten sairaalan, meidän oman sairaalamme, tukeminen on tärkeää monelle taholle Pirkanmaalla, ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry toimii luontevana tukijat yhdistävänä tahona. Tuki menee perille laadukkaasti ja vaikuttavasti. Läheltä lähelle, ihmiseltä ihmiselle. Monipuoliset yhteistyösuhteet ovat koko toimintamme perusta. Näin saamme paljon aikaan, pienestä koostamme huolimatta.

Kuvassa Markus Leivo, Susanna Lohiniemi ja Mika Kulkas.
Kuvassa Markus Leivo, Susanna Lohiniemi ja Mika Kulkas.