SUURLAHJOITUS VASTASYNTYNEIDEN TEHO-OSASTON ÄLYLASEIHIN

Tamperelainen yritysten siivouspalveluihin erikoistunut Gronlund Palvelut lahjoittaa Taysin vastasyntyneiden teho-osaston älylaseihin 25.000 euroa.

Päätös lahjoituksesta syntyi, kun yrityksen pääomistaja ja perustaja Timo Heikki Holopainen katseli YLE Tampereen TV-uutiset 11.5.2017. Uutisissa kerrottiin, miten vastasyntyneiden teho-osastolla hoidettavina olevien vauvojen vanhemmat joutuvat väistymään käytävälle, jos jollain vauvalla on kriisitilanne. Silloin ei osastolla voi hoitohenkilökunnan lisäksi olla muita kuin potilaat ja hänen vanhempansa paikalla.

”Ellei yhteiskunnan varoja tähän voida käyttää, on itse ryhdyttävä toimeen. Kyllä meillä Pirkanmaan yrityksillä pitää olla yhteinen tahto, että nämä kaikkein pienimmät vauvat saadaan hoidettua niin hyvin kuin mahdollista”, jyrähtää Holopainen. ”Onhan aivan selvää, että vanhempien pitää voida olla pikkuisensa lähellä osastolla juuri silloin, kun elämä voi olla hiuskarvan varassa.”

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry kerää parhaillaan varoja uudelle vastasyntyneiden teho-osastolle tuleviin ”älylaseihin”, jotka hoitomoduulien väliseininä mahdollistavat perheiden intimiteetin niin hyvinä kuin pahoina hetkinä. Pienille keskosvauvoille rauhaisa ympäristö ja omien vanhempien läsnäolo olisi tavattoman tärkeää kehittymisen kannalta.

Yrityksen toimitusjohtaja Tiina Holopainen sanoo, että lasten asiat ovat olleet sekä yritystä että heidän perhettään lähellä aina: He osallistuvat myös nuorten Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan, ja heidän kotonaan on tarjottu myös kesälomatoimintaa lapsille. ”Onhan se hienoa että on mahdollisuus auttaa näin tärkeässä asiassa”, hän sanoo. ”Nyt kun on tähän lahjoitukseen mahdollisuus, niin se tehdään”, hän toteaa.

Tiina Holopainen aikoo myös haastaa muita pirkanmaalaisia yrityksiä mukaan talkoisiin. ”Hyvän tekeminen tuntuu hyvältä!” hän hymyilee lämpimästi ja suosittelee kokeilemaan.